Styrketrening som rehabilitering i praksis" Benjamin Christensen

Div 1:10:21
Styrketrening som rehabilitering i praksis" Benjamin Christensen

Fortsettelsen på et av årets mest populære foredrag.

Mer

Om kurset generelt:

Hvordan kan vi bruke styrketrening som et verktøy i for å få pasienter ut av smerte og inn i bedre funksjon? Og hvilken plass har styrketrening i rehabilitering av ulike smertetilstander?

Dette spennende kurset har spesielt fokus på rehabilitering av tendinopatiproblematikk. Det blir presentert gode og brukervennlige verktøy for å tilpasse treningen individuelt og dermed skape større tro på egen kropp hos pasienten.

Kurset er delt opp i tre teoriedeler og to deler med praktisk undervisning. I de praktiske videoene blir to caser (patellartendinopati og rotator cuff – tendinopati) brukt for å eksemplifisere typiske rehabiliteringsforløp og det blir gitt gode tips til øvelsesutvalg, dosering osv.

Del 1

I kursets første del ser vi på hvordan styrketrening fungerer på ulike smertetilstander. Grunnprinsippene for å bruke styrketrening som rehabilitering blir også gjennomgått.

Del 2

I del 2 av kurset fullføres gjennomgangen av de fire grunnprinsippene for bruk av styrketrening som rehabilitering,

 

Del 3

Del 3 begynner med en gjennomgang av styrketreningsprinsipper som blant annet belastning, dosering og tempo. Deretter blir en brukervennlig modell av hvordan man kan lage et treningsprogram presentert. Til slutt omhandler videoen teori, øvelsestilpasning og rehabiliteringsfaser for pasienter med tendinopatier.

Eksempel 1 - Patellartendinopati

I denne praktiske videoen blir en tenkt case (patellartendinapati) gjennomgått med øvelsesutvalg, dosering osv.

Eksempel 2 – Rotator cuff - tendinopati

I denne praktiske videoen blir en tenkt case (tendinopati i rotator cuff) gjennomgått med øvelsesutvalg, dosering osv.

 

Om foredragsholder:

Benjamin Christensen er en ettertraktet naprapat, personlig trener, forfatter og foredragsholder. Han er deleier i Webcoaching AS, og jobber på Optimal Trening og Optimal Klinikk på Bislett.

Han tok naprapatutdannelsen (4år) på Naprapathögskolan i Stockholm, og er utdannet PT fra AFPT. Han har jobbet som PT i SATS siden 2009, før han begynte på Optimal Trening i 2013.

Han arbeider med å gi kundene verktøyene de trenger for langvarig fremgang og gode treningvaner. Gjennom hans kunnskap om kroppen og trening tilpasser han behandling, trening og kosthold til deg og ditt utgangspunkt  hvorenn du er. Bakgrunnen som naprapat gjør at du er trygg og får tilrettelagt treningen om du har skader eller plager, så du trener deg mot mindre smerter samtidig som som du får resultater.

Som forfatter og foreleser om trening og helse har han en god evne til å formidle kompleks kunnskap enkelt. Han holder forelesninger om alt fra anatomi og fysiologi, til smerte og rehabilitering.

Ønsker du å motta nyheter og gode tilbud fra oss?