Fotundersøkelse og -behandling

Div 2:54:24
Fotundersøkelse og -behandling

Alt du trenger å vite om fotundersøkelse og -behandling.

Mer

Osteopat og fysioterapeut Erik Drange Tønnesen og manuellterapeut Geir Arne Aarseth reiser land og strand rundt og holder forskjellige kurs om fotplager, undersøkelse og behandling.

Dette kurset tar for seg alle aspektene innenfor fotundersøkelse og -behandling.

Først er det en grundig gjennomgang av anatomi og biomekanikk av ankel og fot, så en grundig gjennomgang av ganganalyse og observasjon av hele kroppen. Deretter vises tester og undersøkelser av foten, og til slutt er det selvsagt manuell behandling av foten, tøyninger, mobiliseringer og enkelte manipulasjoner.

Deretter går de gjennom alle de viktigste tapemetodene for fot og ankel før de går gjennom teoriene rundt såletilpasning.

Disse delene av kurset har vært holdt for faggruppen for manuellterapi i 2011. I tillegg har vi en grundig ganganalyse del som ekstra i dette videokurset.

Til sist er det en rekke pasienthistorier illustrert med de aktuelle pasientene hvor en ser tydelig en rekke av de problemstillingene som kursholderne har undervist om, og så ser en hvordan behandlingen blir implementert.

Dette kurset går til kjernen av hvorfor vi laget et nettsted som L5.no. Det finnes mange nettsteder som ramser opp utallige tester, undersøkelsesteknikker eller behandlingsteknikker. Dette kurset samler det beste av alle de forskjellige teknikkene.

Men det aller viktigste er at kursholderne forklarer alle teoriene som ligger bak teknikkene, slik at kursdeltagerne får en mye dypere forståelse av når disse skal brukes.

 

35 kapitler, 2 timer 58 minutter

Episoder

Ønsker du å motta nyheter og gode tilbud fra oss?