"Nyheter innen akutte idrettskader"

Div 1:24:06
"Nyheter innen akutte idrettskader"

Spesialist idrettsfysioterapi og Manuellterapeut Tord Moen

Mer

Video 1: I denne forelesninga går Tord M. Peltroperä Moen gjennom ulike idrettsskader og behandling av disse. Tord er utdannet idrettsfysioterapeut og manuellterapeut og har blant annet erfaring som fysioterapeut for landslaget i alpint. I denne videoen forteller han om hans erfaringer med hodeskader, strekkskader, leddbånd- og seneskader og kontusjonsskader. Han går innom fysiologien bak skadene og hvordan de utarter seg. Han har også fokus på behandlingsteknikker og –prinsipper, og han demonstrerer i detalj teipeteknikk som behandling av kneskader."
 
Video 2  "Dette er en fortsettelse av video 1. Her går Tord gjennom flere idrettsskader: akillesseneruptur og ankelovertråkk. Han beskriver den fysiologiske tilhelingen av skader på en klar måte og går gjennom hvordan handle i akuttfasen av skaden. Også her viser han prinsipper for teiping og gode teipeteknikker. Han tar for seg POLICE-prinsippet, som står for protection, optimal load, ice, compression og elevation. Han forklarer hvert prinsipp i detalj med fokus på fysiologi, effekt og eventuelle komplikasjoner. Dette er absolutt et kurs verdt å se for alle som er interessert i idrettsskader!"
 
Video 3: "Her fortsetter Tord med POLICE-prinsippet og han fortsetter med å forklare hvordan medikamenter kan brukes som en del av behandlinga. Han forklarer også indikasjoner og kontraindikasjoner for å bruke medikamenter. Han går gjennom faresignaler som følge av skade, forebygging og optimal restitusjon etter skade." 
 

Ønsker du å motta nyheter og gode tilbud fra oss?